KOCAELİ / GÖLCÜK - Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇE

OKULUMUZ

1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında açılan okulumuz Ticaret Lisesi olarak 3 şube ve 90 öğrenci ile Eğitim-Öğretime başlamıştır. İlk dört yıl Ticaret Meslek Lisesi  Programlarından  Muhasebe bölümü, 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılından itibaren çağın gereği en çok tercih edilen bölümlerden biri olan "Bilgisayar Programcılığı" bölümü,  2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren ilçemiz ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda "Dış Ticaret", "Bilgisayarlı Muhasebe", "Büro Yönetimi ve Sekreterlik" ve "Tıp Sekreterliği"   bölümleri ile hizmet vermiştir.

2006-2007 Eğitim-Öğretim yılından itibaren "Anadolu Ticaret Meslek Lisesi" programı açılmıştır. 2007-2008 yılından itibaren meslek liselerinin alan-dal yapılanması ile birlikte günümüz ihtiyaçları dikkate alınarak Bilişim Teknolojileri alanı, " Web Tasarımı ve Bilgisayar Programcılığı"  dalı; Muhasebe ve Finansman Alanı, " Bilgisayarlı Muhasebe" dalı; Büro Yönetimi Alanı "Yönetici Sekreterliği" dalı; Ulaştırma Hizmetleri alanı "Lojistik" dalı ile hizmet veren okulumuz 2010 yılında da Pazarlama ve Perakende alanının "Sigortacılık" dalının açılmasıyla beş farklı alan ve  beş farklı dal ile Anadolu Meslek Programında eğitim-öğretime devam etmektedir.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla Anadolu Ticaret Meslek Lisesi programında 401, Ticaret Meslek Lisesi programında 1619 öğrenci mezun olmuştur. Mezun olan öğrencilerimizin büyük bir bölümü Meslek Yüksek Okulları ve alanları ile ilgili Lisans programlarına yerleşmiştir.

Okulumuz ÖSYM verilerine göre okul türleri arasında mezun öğrencilerin üniversitelere yerleşme oranı ile her zaman üst sıralarda olmuştur.

Yerel, ulusal ve Uluslararası birçok spor, bilim, kültür ve sanat organizasyona katılan okulumuz farklı branşlarda madalya ve dereceler alarak bölgemizin gururu olmuştur.

Yayın: 16.02.2022 - Güncelleme: 16.02.2022 21:34 - Görüntülenme: 800

Etiketler :